Här kommer det lite om allt möjligt som vi hittar på här hemma.

 

Slänten blev sommarens (2016) projekt.

Vinterprojekt 2011


Suzuki GSX-R 600 årsmodell 04.

Lite repor och bucklor här och där. Inget som inte går att fixa. Till våren skall den vara fin, så får jag se vilken av mina motrcyklar jag behåller. Jag har ju även en GSX 1400 årsmodell 02

Har fått på "kutsen", bakdelen alltså. Plastkåpor har beställts från Hongkong, de kom efter två veckor, ser mycket bra ut. Nu pågår lite finlir med tändstift, luftfilter, oljebyte, filterbyte samt förmodligen ett nytt drivpaket. Skall nog byta bromsvätskor också. Det är roligt med lite plockipill så här när det börjar bli lite kyligare ute. 

Då börjar det bli klart! Håller på att passa in kåporna, det var ju ingen passform på grejorna från Hong Kong....: kutsen gick ju bra men tror att toppkåpan måste fixas med en orginaldel.

Annars ser allt fint ut, kan knappast bärga mig tills första turen. Tanken fixade Pete´s MC-lack. Nu är det bara småpyssel. Kanske skulle ägna mig åt min GSX1400:a har dåligt samvete för den.

Motorcykeln klar, besiktning återstår!

Kan nämnas att Hong-Kong kåporna såldes på blocket. Fick nämligen tag på originalkåpor till ett hyfsat pris. Gedignare och perfekt passform.

Projekt sommaren 2011

 

Huset skall målas om. Vi går tillbaka till ursprungsfärgen gult. Baksidan är nu grundmålad med vit färg. Två gånger behövdes. Som syns har vi provmålat med två av de tre gula nyanserna vi tog hem. Det blir den gula som är på högra sidan av dörren. Den var något svagare i nyansen.

Före grundmålning

Första grundmålningen gjord, en återstår.

Burspråkshörnan börjar målas gult

Nu är huset färdigmålat!

Sommaren 2012

 

Gräsmattan blir lerig på vintern på grund av spring mellan garaget och huset. Därför anlades en gång över gräsmattan. Passade på att snygga till runt uterummet samtidigt.

Hösten 2011

 

Trädgårdsslänten har rensats från buskar. Nu ska det grävas för mur och trappor. Andra växter som är gröna på vintern ska planteras.

September 2012

 


Slänten är klar med mur växter och trappa.

Uterummet Uterummet

2010

Detta uterum byggdes under sommaren 2010.

Tyvärr, fick inte detta byggas ihop med huset så det fick bli en friggebod, 50 cm från fasaden...

Uteplats utan tak, fungerade i många år.